Installation

För att få ut det mesta möjliga av din klippare och undvika onödiga problem och misstag så erbjuder vi installation. Vi installerar kantkabeln med en NT60 kabelläggningsmaskin.

En installation innebär placering av laddstation, programmering, driftssättning, kabelläggning med maskin och en instruktion.Vi installerar Robomow premium på orter som Strängnäs, Enköping, Mariefred, Stallarholmen, Åker, Nykvarn, hör med oss vi är måna om att hjälpa dig och få till en lösning du blir nöjd med.
Installationskostnad : 0-500 kvm 2500 kr

                                  500-1000 kvm 3200 kr

                                1000-1600 kvm 3800 kr

                                1600-2000 kvm 4200 kr

                                2000-4000 kvm 4500 kr

Kostnad för begränsningskabel tillkommer.  Priset för installationen gäller endast om maskinen är köpt hos Tellusbutiken.

 

Här nedan har vi lite tips och sådant som man skall tänka på vid handhavande av en Robomow & som vi upplever som att vi får mycket frågor om.

Klipphöjden på RC maskiner: 60 mm markeringen skall vara rakt uppåt då går maskinen bäst,  är klipphöjden för låg släpar klippkåpan i marken och det går tungt och slirar. RS maskiner går bäst på 60 mm detta vet vi eftersom vi provat detta under flera år.

Vid rengörning skall man rengöra under med en pinne eller blåsa rent med tryckluft, du får aldrig spola med vatten ! gäller på alla modeller.

Om vi får in en maskin där något havererat på grund av för låg klipphöjd eller att det rengjorts med vatten under så gäller inte garantin.

 

Rengörning: det är viktigt att rengöra maskinen 1 gång / vecka oftare vid blöta förhållanden, rengör med en träpinne använd tryckluft, spola aldrig med vatten !
Det är viktigt att tid & datum på maskinen är rätt inställt annars klipper inte maskinen på rätt tider.

 

På RS maskiner skifta knivarna efter halva säsongen, var uppmärksam på vibration i maskinen vibrerar maskinen byter man knivarna, det är oftast slitna knivar som ger upphov till vibration.

installation robomow
installation robomow

Robomow robotgräsklippare har det ingen annan har .
Rejäla stålknivar klarar mindre grenar och kottar och som håller en hel säsong.
Robomows knivar når ända ut till kanten av dess undersida, unikt kantklippningsläge där den gränslar kantkabeln vilket gör att den klipper ända ut.
Robomow app kommunicerar med din klippare genom mobilen eller datorplatta.
Rejäl arbetsbredd RC modeller 28 cm RS modeller 56 cm.
Ecoläge för minsta energiåtgång.
Stöldskydd med pinkod och ett larm som utlöses om någon försöker flytta den utan att ange koden, maskinen är obrukbar om man inte anger koden.
Säkerhet, Robomows blad stannar direkt om maskinen lyfts eller lutas från marken.
Robomow är överlägset snabbare smartare kraftfullare än andra robotgräsklippare på marknaden.
Den stora arbetsbredden gör att maskinen klipper din gräsmatta fortare än andra robotgräsklippare på marknaden.
Miljövänligt: ingen bensin, ingen olja, inga avgaser, dessutom perfekt för dig som är gräsallergiker.
Robomow kan hantera flera zoner.
RK & RS modellerna har dessutom flytande klipp däck.